Este mai degraba o budinca. Se poate totusi taia felii si manca cu mana. Cine doreste, poate sa-i faca si un aluat fraged, de tarta, dedesubt. Eu am facut-o de multe ori, dar asa cum v-o prezint si voua, fara alt aluat.
Am folosit o tava de 35*20cm, dar puteti folosi si o tava ceva mai mare, caz in care prajitura va iesi ceva mai ingusta.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 130g gris
- 100g zahar tos (sau dupa gust)
- 150g unt la temperatura camerei
- 500g branza dulce
- 4 oua
- 2 lingurite extract de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 60-100g stafide (optional)
Cum am facut:
Am incalzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC) si am uns cu unt si am infainat o tava emailata de 35*20cm.
Am facut mai intai un gris cu lapte. Am pus laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat grisul in ploaie, amestecand cu telul pana a inceput sa se ingroase (3-4 minute). L-am luat de pe foc si l-am pus la racit.
Intr-un vas mai mare, am amestecat branza dulce cu zaharul, untul moale, vanilia, coaja de lamaie si galbenusele. Am adaugat apoi grisul cu lapte rece si stafidele. La final am adaugat albusele batute spuma separat.
Am turnat compozitia in tava pregatita si am copt o ora la 180ºC, pana prajitura s-a rumenit un pic deasupra.
Am lasat-o sa se raceasca foarte bine, inclusiv la frigider, inainte de a o taia felii.
Am degustat.
Apoi m-am gandit la urmatoarea prajitura pe care o voi face…
Spor la prajiturit!
No comments:
Post a Comment